El tomàquet i la carbassa són dos productes de proximitat que destaquen, segons Domingo Morilla, president del Gremi d'Hostaleria de Viladecans “per la seva gran qualitat i perquè tenen una àmplia estacionalitat”. Viladecans, que aporta 550 hectàrees al Parc Agrari del Baix Llobregat, vol reivindicar-se com productor de totes les fruites i verdures de l'horta del Baix. Aquests dos productes són les estrelles d'aquest any: l'any vinent s'escolliran segurament d'altres. “A diferència d'altres municipis, que situen tot el protagonisme en un producte, a Viladecans volem parlar de tots, perquè en tenim de tot; cireres, carxofes, espàrrecs, faves, bledes, tomaquets, carbasses...”, va explicar Morilla en la presentació de la sisena edició de Fira Tapa i la setena de la Ruta de la Tapa de Viladecans 2016.
Del 7 al 21 de maig més d'una vintena de restaurants de Viladecans oferiran una tapa i una beguda per tres euros. Seran tapes de creació pròpia, també lligades als productes de proximitat i, en especial, als dos promocionats, tomàquet i carbassa. Aquells que tastin nou tapes podran participar en el sorteig d'un regal, segellant el seu passaport a cada punt de la ruta. També es podrà votar per escollir la millor tapa popular. Un jurat especialitzat proclamarà la seva elecció al final.
No hay comentarios:
Publicar un comentario