sábado, 30 de julio de 2016

Dos restaurants de Sant Boi. El Pou de la Beleta i el restaurant Marimorena celebren el mes del peix blau

Actualment la estacionalitat dels aliments no és tan rígida com abans, ja que podem disposar de gairebé qualsevol producte qualsevol dia de l'any gràcies als nous sistemes de producció i de conservació.

No obstant això, tot ésser viu té el seu cicle biològic, la qual cosa explica que puguem parlar de verdures i hortalisses, fruites, llegums, carns i peixos de temporada.

És per això que l'època de més consum i venda dels peixos blaus comença en la primavera i dura gran part de l'estiu.
La temporada d'aquests productes comença a l'abril amb l'arribada de peixos com el verat i acaba a l'agost amb el bonic cantàbric.

Un altre dels peixos més comuns en aquesta època és el llobarro, encara que el llobarro és un cas molt particular. Durant gran part de l'any és un peix blanc, però en arribar l'època de zel, passa a considerar-se peix blau, ja que es produeix una gran acumulació de greix en el seu organisme.

Per celebrar la plena temporada del consum del peix blau dos restaurants de referència a Sant Boi, el restaurant El Pou de la Beleta i el restaurant Marimorena han decidit unir esforços creatius i presentar un menú degustació molt especial per a aquest més de juliol, que aquí us detallem



RESTAURANT EL POU DE LA BELETA SANT BOI 

MENÚ DE 25 €
(Aperitiu + 4 plats + postre + pa -no inclou beguda-)

Aperitiu: Vermut amb escuma de taronja
Primer plat: Mousse de Celeri, sardina i freses de tonyina
Segon plat: Porros tendres man verat marinat i vinagreta amb nous de macadmia i cítrics
Tercer plat: Mollete con rillette de verat, salsa teriyaki i cogombre osmotitzat
Quart plat: Albacora a la brasa amb escalunyes al vi negre
Postres: Maki d’arròs amb llet, sindria i menta



RESTAURANT MARIMORENA SANT BOI

MENÚ DEGUSTACIÓ DE 35 €
(6 plats + postre -no inclou pa ni beguda-)
Menú sopar per a dijous, divendres, dissabte i dinar diumenge

Primer plat: Sardina fumada amb albergínia i melmelada de tomàquet
Segon plat: Verat marinat amb amanida d’algues i cogombre
Tercer plat: Sashimi d’albacora, sindria a la brasa i xip de moixama
Quart plat: Caneló d’escalivada amb bonítol confitat
Cinquè plat: Arròs socarrat amb calamarcets i seitons
Sisè plat: Fabada marina
Postres: Trufa amb tòfona i té verd

(dimarts i devendres al migdia es servirà una versió reduïda d’aquest menú amb postre del dia a un preu especial de 25 euros)

RESERVES DE TAULES AQUÍ: http://www.lagastrotekaonline.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario